Foglalás
Bezár

Pilvax Hotel** superior

Finom kortárs elegancia párbeszédbe az öröklött értékekkel

Letöltések
A műemléki védettséget élvező, történelmi környezetbe simuló épület legnagyobb építészeti értéke az utca felé néző klasszicista homlokzatú épülettömb, ami a külső és belső terek megtartásával az eredeti, 1800-as évekbeli korstílust idézi. Kitűnő elhelyezkedése révén a történelmi belváros építészeti, kulturális, művészeti és népművészeti értékei, látnivalói is csupán pár perces sétaútra vannak tőle. A visszafogott elegancia, a harmonikus színvilág, a tágas belső terek adják meg sajátos, semmihez sem hasonlítható hangulatát. A szálloda tökéletes kikapcsolódást nyújt pihenni vágyó és üzleti útra érkező vendégeink számára egyaránt.

Szállodánk 15, csendes belső udvarra néző, saját fürdőszobával felszerelt szobájának mindegyikében tökéletes kényelmet talál. A berendezés az egész szállodára jellemző magas minőséget képviseli: az elegáns, modern stílus ötvöződik az otthonosság, a komfort fogalmával. Classic, standard és superior típusú szobáink egyedileg klimatizálhatók, Full HD Smart tévével felszereltek és WiFi eléréssel rendelkeznek. Mozgásukban korlátozott vendégeink részére a földszinten könnyen megközelíthető akadálymentes szobát alakítottunk ki, összenyitható szobáinkban pedig a családok számára biztosítunk komfortos elhelyezést.

Ismerje meg a Pilvax ház történetét!

A klasszicista stílusú lakóház 1820 körül épült és a Szabó család tulajdonában volt a 19. században. A házban élő Szabó József a szabadságharc idején Kossuth bizalmasaként a salétrom beszerzését felügyelte. Más neves kalocsaiakkal együtt gyakran járt Pestre és látogatta a Pilvaxot. Az épületben lakók közül többen tartoztak a pesti Pilvax kávéház törzsvendégeihez, az 1848-as szabadságharcot útjára indító szellemi és politikai közösséghez. Leginkább Klauzál Gáborhoz, aki ebben a házban hunyt el, emlékét a ház falán emléktábla őrzi, melyet 1996. augusztus 3-án avattak fel.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!