Vendégtájékoztató

Szeretettel köszöntjük vendégeinket a Pilvax Hotel***superior Kalocsában!

Letöltés PDF formátumban

Kedves Vendégünk!

Szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket a Pilvax Hotel***Kalocsa szállodában!

Mindenekelőtt kellemes pihenést és élményekben gazdag kikapcsolódást kívánunk minden kedves vendégünknek.

Ebben a kis tájékoztatóban megpróbálunk válaszolni minden olyan kérdésre, amely Önökben az itt tartózkodásuk alatt esetlegesen felmerülhet.

Kérjük, figyelmesen tanulmányozzák a következő oldalakat, mert a tájékoztatók mellett fontos információkról is olvashatnak.

Elsőként egy rövid bevezetőt találnak Bács-Kiskun megyéről, azon belül is Kalocsáról. A továbbiakban részletes leírással szolgálunk a szálloda áraival és szolgáltatásaival kapcsolatban.
Fontos, hogy elolvassák és betartsák a szálloda tűzvédelmi rendszabályait.

Ha esetleg mégis akadna, olyan kérdésük, melyre a tájékoztatóban nem kaptak választ, nyugodtan kérjék a személyzet segítségét, vagy hívják a recepciót.

Kellemes pihenést kíván a
Pilvax Hotel***Kalocsa


Kalocsa: Kalocsa városa Bács-Kiskun megyében található, a Kalocsai járás székhelye a Duna mellett. A megye nyugati oldalán fekszik, nagy területű körzet központja egészségügyi, oktatási, kulturális és gazdasági téren is.

Története: Mikor megalapították a várost, csak a város alatti hosszúkás dombon kezdtek építkezni, mivel a területet mindkét oldaláról vízfolyás határolta, ezért csak a domb teteje nem volt mocsaras. Az egyház egészen a mai belvárosi iskoláig épületeket birtokolt, ezeknek a központja lett a mai Fő tér. Itt volt a vár, a székesegyház, az iskolák stb. Ez volt az érseki központ, a város magja. A polgári lakosság az érsekség által diktált főúti tengely mentén építkezett tovább, ezért is olyan szűk és hosszú a mai belváros. Ennek a székhelye a mai sétálóutca területén fekvő tér lehetett.

Nevezetesség: Jelentős történelmi múltra tekint vissza Kalocsa, hiszen a honfoglalás óta város, István óta a magyarság egyik kiemelkedő kulturális központja. A város egyike a négy magyarországi római katolikus érseki székhelynek, az államalapítás óta a magyar katolicizmus második központja. Híres iskolaváros, a 18. századtól meginduló oktatás az egyik legkiválóbb iskolai központtá tette a várost országos szinten. Legnevezetesebb épületei közé tartozik a kalocsai főszékesegyház, az érseki palota, emellett jelentős értékeket őriz a város nagy belvárosa, a hozzá tartozó kikötő és több puszta is.

Látnivalók



Ablak A szálloda minden szobája hangszigetelt nyílászárókkal van felszerelve.

Ajándékutalvány vásárlás Ajándékozzon élményt és pihenést, kényelmesen, ajándék utáni rohangálás és sorban állás nélkül! Lepje meg szeretteit és ismerőseit Pilvax Hotel Kalocsa ajándékutalvánnyal, amely megvásárolható recepciónkon vagy online, a https://pilvaxhotel.hu/ajandekutalvany.html weboldalon. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.

Ajtó A szobaajtók hangszigeteltek és zárhatók.

Ágynemű Amennyiben extra takaróra, párnára vagy ágyneműcserére van szüksége, kérjük, igényelje a recepción vagy napközben a szobaasszonyoknál.

Akadálymentesített szoba Mozgáskorlátozottak részére kialakított, akadálymentes szoba zuhanyzósfürdőszobával, fürdőszobai kapaszkodóval, ülőkével.

Bababarát bekészítések Mobil babaágyat kérésre tudunk biztosítani.

Akadálymentesítés Szállodánk önmeghajtott és elektromos kerekesszékkel érkező Vendégeink részére is akadálymentesített.

Autóparkoló A hotel előtt található nyilvános parkolót szállóvendégeink ingyenesen használhatják.

Bankkártya A következő kártyatípusokat fogadjuk el: Visa, VisaElectron, MasterCard, Maestro.

Check-in / Érkezés A szállodai szobákat az érkezés napján 14 órától foglalhatják el kedves vendégeink. A szoba elfoglalásáig a csomagokat - igény esetén - a recepciónál helyezhetik el.

Check-out / Távozás Távozás napján kérjük a szobákat 10:00 óráig elhagyni szíveskedjenek. Amennyiben tovább kívánnak a szobában tartózkodni kérjük, jelezzék előre a recepción. Lehetőség van a szoba későbbi időpontban történő elhagyására, az elutazó napon 10:00 óra után is - foglaltságtól függően- felár ellenében, amelynek összegéről recepciós kollégáink készséggel adnak felvilágosítást.

Concierge szolgáltatás Amennyiben programlehetőségekről, városlátogatásról, jegyfoglalásról, illetve egyéb programokról szeretne érdeklődni, recepciós kollégánk a hét minden napján 6:00 – 22:00 óra között áll szíves rendelkezésére.

Csomagmegőrző Amennyiben szobáját már elhagyta, azonban csomagjait a szállodában kívánja hagyni, kérjük, forduljanak recepciós kollégáinkhoz.

Csomagtartó A szobában a csomag tárolására alkalmas padozat, a szekrény mellett található.

Csomagszállítási szolgáltatás Ha csomaghordáshoz kérné segítségünket, kérjük, forduljon recepciónkhoz

Dohányzás Szállodai szobáink nemdohányzók. Dohányozni csak az arra kijelölt helyen szabad!

Elektromos csatlakozás Magyarországon 220 V / 50 Hz működik.

Elveszett tárgyak Amennyiben elvesztett vagy talált valamit, kérjük, hogy tájékoztassa a szobaasszonyokat vagy a recepciót.

Esernyő Esernyő a recepción kérhető. Igény esetén 3.000.- Ft-tal terheljük szobaszámláját, amely összeg törlésre kerül az esernyő leadásakor.

Ébresztési szolgáltatás Igény esetén, kérem, jelezze a recepción.

Étkezés időpontja Reggeli 07:00 – 09:30 óráig.

Fénymásolás Recepción áll rendelkezésre.

Fizetési módok A fizetés történhet készpénzzel (kizárólag HUF), bankkártyával vagy SZÉP kártyával. A számlázás a recepción történik.

Fürdőszoba Minden szobánkban WC és fürdőszoba található. Fürdőszoba felszerelés: Bekészítés (cipőtisztító kendő, kozmetikai csomag, varrókészlet, zuhanysapka), Egészségügyi tasak, Fogmosó pohár, Folyékony szappan, Fürdőszobai kilépő, Konnektor, Kozmetikai kendő, Mosdókagyló, Törölközőtartó, Tusfürdő és sampon, Tükör a fürdőben, WC papír és tartó, WC kefe, Zuhanyzó

Függöny Minden szobánk fényáteresztő és sötétítő rolókkal felszerelt.

Fűtés Szobánként egyedileg állítható a kívánt hőmérséklet a falon található hőfokszabályzóval. Kérjük, zárt ajtó és ablak mellett használja!

Gyógyszer Bízunk benne, hogy itt tartózkodása alatt nem lesz szüksége gyógyszerekre. A recepción elsősegélynyújtó hely és gyógyszerek is elérhetőek az Önök számára.

Hajszárító A szobában, a fiókban találja.

Háziállat Háziállato(ka)t 3.000 Ft / éj / kisállat felár ellenében fogadunk. Vakvezető kutya után nem kell felárat fizetni.

Hírlevél Honlapunkon keresztül tud feliratkozni. http://www.pilvaxhotel.hu/hirlevel-feliratkozas.html

Honlap Honlapunkon olvashatja aktuális akcióinkat, csomagajánlatainkat. www.pilvaxhotel.hu

Információs anyagok Programajánló szórólapok, színes kiadványok Kalocsáról és a régióról, a szállodáról, a recepciónál kihelyezve találhatók.

Internet A szobákban, a közösségi terekben térítésmentesen Wi-Fi elérhetőséget biztosítunk.

Italbekészítés A szobába bekészített italok térítés ellenében fogyaszthatók. Fogyasztását kérjük, legkésőbb távozáskor, recepciós kollégánknak jelezni szíveskedjen.

Jegyértékesítés Jegyvásárlás igényét, kérem, a recepción jelezze - jegyek, belépők stb.

"Kérem, ne zavarjanak!" tábla Ha nem akarja, hogy zavarják, akassza ki a táblát az ajtókilincsre.

Látnivalók a környéken A szálloda programjairól és a környékbeli rendezvényekről, látnivalókról a recepciós kollégák nyújtanak tájékoztatást.

Lázmérő Szükség esetén, a recepción kérhető.

Levélpapír A szobába bekészítve, papír dossziéban találja.

Légkondicionálás a szobákban Minden szobánk légkondicionálóval felszerelt, amelyek egyedileg szabályozhatóak, a falon található hőfokszabályzóval. Kérjük, zárt ajtó és ablak mellett használja!

Légkondicionálás a közös helyiségekben A reggeliző helyiség, a bár, a lobby helyiségenként, egyedileg szabályozható légkondicionáló berendezéssel ellátott.

Lobby A Recepciónál található lobbyban kényelmes kanapékon a bárból szolgálunk fel italokat.

Menetrend információ Menetrend információ a recepción kérhető.

Mosatási szolgáltatás Szállodánk vállalja ruhái tisztítását, mosását és vasalását. Kérjük, amennyiben szeretné igénybe venni a mosatást, jelezze kollegáink felé. Díja a recepción egyeztethető.

Műszaki hiba A szobában adódó műszaki hibát kérjük, jelezze a recepción.

Napi ágynemű csere Igény esetén (3.000 Ft / szoba felár ellenében) naponta cseréljük ágyneműjét. Kérjük, jelezze a recepción vagy a takarító kollégáknak. 5 éjszaka után térítésmentesen cseréljük ágyneműjét.

Napi törölköző csere A törölköző ledobásával legyen kedves jelezni új törölköző igényét.

Orvos Jelezze a recepción ha egészségügyi problémája merülne fel, hogy kollégáink orvost vagy mentőt tudjanak hívni. Orvosi ügyelet 0-24 óráig: Kalocsa, Kossuth Lajos u. 34-36. Tel: +36 78 564 460

Öltözőszekrény A szobai szekrény akasztós és polcos résszel is rendelkezik. A szekrény mellett fogas is található.

Párnák Tartalék párna a recepción igényelhető.

Póttakaró Póttakaró a recepción igényelhető.

Recepció Recepciós szolgálatunk a hét minden napján 6:00 – 22:00 óráig elérhető, bármilyen kérdése, kérése lenne, kérjük, jelezze kollégáinknál. Folyamatos be- és kijelentkezési lehetőséget biztosítunk. A számlázás a recepción történik.

Reggeli Bőséges büféreggeli várja minden nap 7:00 és 9:30 között kedves vendégeket a reggeliző helységünkben. Amennyiben szobájában kívánja elfogyasztani reggelijét, erre 1.500 Ft / szoba szervizdíj felszámítása mellett van lehetőség.

Reggeli hidegcsomag Korai elutazás esetén kérésre reggeli helyett hidegcsomag igényelhető. Igényét kérjük, az elutazást megelőző napon 17:00 óráig recepciónkon jelezze.

Rendezvény A Pilvax Hotel Kalocsa ideális helyszíne üzleti vagy családi rendezvényeknek. Bővebb felvilágosításért forduljon kollégáinkhoz a recepción!

Segítségnyújtás Segítséget a recepción kérhet a hét minden napján 6:00 – 22:00 óráig, illetve telefonon 22:00 - 6:00 között, a bejárati ajtón feltüntetett telefonszámon.

Szauna Az emeleten található finn-szauna térítésmentesen vehető igénybe szállóvendégeink számára 7:00 - 22:00 óra között.

Számlázás Minden esetben a recepción történik.

Számítástechnikai segítségnyújtás Probléma esetén kérem, forduljon a recepcióhoz.

Szemetes Szemetes minden szobában és fürdőszobában található.

Szennyesruha-tartó mosodai zsák Igény esetén a recepciónál szerezhető be. A tisztítandó ruhaneműket kérjük, helyezze a szennyesruha-tartó zacskóba. A mosatás ellenértéke távozáskor a recepción fizetendő.

Széf Recepción található központi széfünk, használatához kérje recepciós kollégáink segítségét.

SZÉP kártya Szállodánkban K&H, MKB és OTP Széchenyi Pihenőkártyát fogadunk el.

Szobai bútorzat 2 db szék, 2 db ágy, 1 db asztal, 1 db asztali lámpa, internet elérhetőség, konnektor, LCD színes televízió, 2 db ágy melletti tároló polc, gardróbszekrény, öltöző tükör, 2 db led olvasólámpa.

Takarítás A szobákat minden nap takarítjuk. Amennyiben extra takarításra tartana igényt, kérjük, jelezze a recepción.

Taxi Amennyiben taxit szeretne rendelni, recepciós kollegáink készséggel segítenek Önnek!

Televízió Minden szobánk LCD színes televízióval felszerelt, amelyekhez távirányító tartozik.

Televíziós csatornák a szállodai szobákban A tv – készüléket a távirányítóval kapcsolhatja be. Magyar és nemzetközi tv csatornákat kínálunk Önnek. Ha a készülékkel probléma adódna, kérem, jelezze a recepción, kollégáink szívesen segítenek.

Televízió műsor Az aktuális és elkövetkező műsorokat a SMART televízión tekintheti meg. A csatornakiosztás tájékoztató segíti Önt a tv-csatornák kiválasztásában.

Tisztasági készlet A szálloda recepcióján térítés ellenében kérhető (testápoló, borotva, fogkefe, fogkrém, dezodor, papír zsebkendő, női higiéniai termékek, stb.) Az árlista a recepción tekinthető meg.

Törölközők Minden szobában személyenként 1 db kéztörlőt, 1 db fürdőlepedőt, továbbá 1 db fürdőszobai kilépőt találnak. A törölköző ledobásával legyenek kedvesek jelezni, ha új törölközőre tartnak igényt. A szauna használatához szauna lepedőt biztosítunk Önöknek.

Tűz A szálloda egész területe füst és tűzérzékelőkkel ellátott. Tűz esetén, illetve a vészhang jelzésekor kövesse a szobaajtón lévő menekülési útvonalat.

Valutaváltás Szállodánkban valutaváltás és külföldi fizetőeszközben történő fizetés nem lehetséges. Számláját készpénzben kizárólag forintban tudja kiegyenlíteni.

Varrószolgáltatás Kérjük, a recepción jelezze, ha varrószolgáltatásunkat szeretnék igénybe venni. Varrókészlet a recepción igényelhető. Egyszerű varrókészletet a szobába bekészítve is talál.

Vasalás Kérem, a recepción jelezze vasalási igényét és kollegáink felmennek a vasalni való ruhákért. A vasalást követően ruháit visszaszállítják Önnek a szobájába. Díjáról a recepción érdeklődhet.

Vészkijárat A szobaajtón kihelyezett menekülési útvonalnak megfelelően.

Cím: Kalocsa, Szent István király út 21.
Telefon: +36 78 678 678