Foglalás
Bezár

Széchenyi 2020

CIVIS CORE INVEST KFT.

2016-BAN NYÍLIK KALOCSA SZÍVÉBEN A PILVAX HOTEL

A Pilvax Szálloda és Kávéház a Dél-Alföldi Operatív Program keretéből, az Európai Regionális Fejlesztési Alap segítségével a Civis Core Invest Kft. projektje keretében került kialakításra. A beruházás a DAOP-2.1.2-12-2012-0023 azonosítószámú, „Pilvax Kávéház és Panzió kialakítása Kalocsa szívében” című projektre elnyert 166,97 millió forintnyi támogatás segítségével valósulhatott meg 2015. május 6. és december 15. között, 70%-os támogatási intenzitás mellett összesen 238,52 millió forintból. A Pilvax minőségi turisztikai szálláshelyek bővülő keresleti piacán Kalocsa városában hiánypótló szolgáltatást fog nyújtani.


Kalocsa turisztikai potenciálja hihetetlenül sokszínű: ezeréves kulturális és egyházi öröksége, barokk belvárosa, népművészete, természeti kincsei, gasztronómiája, földrajzi elhelyezkedése kiváló alapot nyújtanak az idegenforgalomnak. A minőségi szálláshelyek hiánya ugyanakkor a kalocsai turizmus fellendülésének egyik legjelentősebb akadályát képezi. A városban a KSH 2015. szeptemberi adatai alapján a kereskedelmi szálláshelyek összes kapacitása 152 fő. Összehasonlításként, ugyanebben az időszakban Baja 714, Kiskőrös 413, Paks 396 férőhelyet tudott felmutatni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy Kalocsán háromnál több autóbusz utasait már nem tudják egyszerre elszállásolni.

A szálláshely-kapacitás bővítését a gyenge kínálat mellett több keresleti tényező is indokolja. Ezek közül kiemelkedik a Paksi Atomerőmű küszöbön álló bővítése, valamint az azzal várhatóan egy időben épülő Kalocsa-Paks Duna-híd, amelyek új dimenziót nyitnak a térség szálláshelypiacán.
Az üzleti turizmus Kalocsán az elmúlt években is „húzóágazat” volt, többek között olyan jelentős, a térségben megvalósuló beruházásoknak köszönhetően, mint a Glencore húszmilliárdos növényolajgyára Foktőn, amely több ezer vendégéjszakát generált az építés időszakában, de a 2013-as átadás óta is.

A külső tényezők mellett a városban folyó fejlesztések is a piaci kereslet bővülésével kecsegtetnek. Kalocsa Város Önkormányzata 2013-ban indította el a belváros turisztikai attrakcióinak és közterületeinek a megújítását célzó Kalocsa Szíve Programot, amely közel 2,3 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával, a Délalföldi Régió egyik kiemelt projektjeként valósul meg. Ezzel párhuzamosan a Kalocsai Érsekség évek óta tartó nagyszabású beruházásainak köszönhetően hamarosan kívül-belül megújulhat hazánk harmadik legfontosabb római katolikus székesegyháza, a város legfőbb idegenforgalmi látványossága. Mindezek előrevetítik a szálláshelyek iránti kereslet további növekedését.

A növekvő igények kielégítésére a férőhelyek számának növelésén túl a minőségi fejlesztés és a szolgáltatásbővítés is szükséges. Az új szálláshelyeknek a XXI. század turisztikai elvárásainak megfelelően kell megvalósulniuk.

Ennek jegyében a pályázatot elindító TAMAX Kft.-től egy évvel ezelőtt vette át a projektet a Civis Core Invest Kft. A beruházó a város turisztikai értékeit, a térségben a következő években várható fejlesztések nagyságát és a szállodai szolgáltatás hiányát megismerve döntött a kalocsai befektetés mellett.

A Pilvax Szálloda és Kávéház a város szívében, a Szent István király út 21. sz. alatti földszintes, 1820. körül, klasszicista stílusban épült lakóház átalakításával kelt életre. Az épület tervezésekor a legfontosabb zsinórmértéket az jelentette, hogy olyan szolgáltatási csomag jöjjön létre, amely jelenleg hiányzik a városból. Az csak növeli az értékét, hogy ezzel párhuzamosan egy közel 200 éves épület válik – majdan megvilágított homlokzatával – Kalocsa városképének egyik gyöngyszemévé.

A szálloda 24 órás elérhetőséggel, 24 beállós parkolóval, kávézóval, borpincével, konferenciateremmel a recepción idegen nyelvet is beszélő személyzettel várja majd a vendégeket. A 15 klimatizált, LCD tévével fölszerelt és WIFI eléréssel is rendelkező – köztük egy akadálymentes – szobája szállóvendégeinek kényelmét online foglalási rendszer, bankkártya-elfogadás, értékmegőrzés is szolgálja majd, az itt töltött időt pedig bizonyára még kellemesebbé és emlékezetesebbé teszi majd az emeleti finn szauna és pihenő.
Mindemellett mosási, vasalási szolgáltatásokkal, a tisztálkodási szerek és törölközők bekészítésével is igyekeznek majd elérni a vendégek elégedettségét.

A Civis Core Invest Kft. Pilvax Szálloda és Kávéház projektjének megvalósulása immár célegyenesbe ért: a várhatóan háromcsillagos, belvárosi hotel építése a Szent István király út 21. szám alatti műemlék épület felújításával és bővítésével 2015. december 15-én befejeződik, jövő évtől pedig az új szálloda már szolgáltatásainak teljes palettájával fogadhatja majd a vendégeket.

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!