Foglalás
Bezár

Látnivalók

Kalocsa, Érsekkert út
A Kalocsai Érseki Palotához tartozó kertet az 1790-es években Kollonich László érsek kezdte el kialakítani az épület terepszintjétől jóval alacsonyabban fekvő sáros, vizenyős, zsombékos területen.
Kalocsa, Szentháromság tér
A Főszékesegyház állandó látogatóhelye a városba érkező turistáknak.
Kalocsa, Szentháromság tér
A kalocsai egyházmegye érseki székhelyén kezdetben erődített várkastély állott, majd a 18. században alakult át barokk kastéllyá, miután Batthyány József érsek az épület romos részeit visszabontatta, és az épen maradt részek fölhasználásával új palota tervezésére és építésére adott megbízást, amelyet 1775-ben kezdtek el építeni.
Kalocsa, Szentháromság tér
A Kalocsai Főszékesegyházi Könyvtár nyilvános könyvtárként működő tudományos intézmény, amely a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye központi könyvtára.
Kalocsa, Asztrik tér
Az Asztrik tér 2015-ös felújítása során nyerte el mai formáját. Gyalogos útvonalán egymás után állnak egy-egy hullámcsúcson Luxemburgi Zsigmond, Szent László, Solt vezér és Árpád vezér bronzmodelljei, a tér közepén pedig egy mészkőből készült országzászló emlékművet állítottak. Minden alkotás Simor Márton szobrászművész keze munkáját dicséri.
Kalocsa, Asztrik tér
A Főszékesegyháztól északra, az Asztrik téren áll a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek zárdája, gimnáziuma, általános iskolája és temploma.
Kalocsa, Szent István király út
A kalocsai Szent István király templomot Kunszt József érsek építtette a jezsuiták számára, Karl Rösner bécsi építész tervei szerint.
Kalocsa, Malatin tér
A Schöffer Gyűjtemény közelében álló Chronos 8 fénytornyot, amelyet a művész Kalocsa városának ajándékozott, 1982-ben állították fel a buszpályaudvarnál.
Kalocsa, Malatin tér
Kalocsa múltjában és jelenében meghatározó szerepet játszik a porcelán és a népművészet.
Kalocsa, Béke utca
A Kálvária stációi a temető Béke utcai mellékkapujánál kezdődnek és a főpapi kriptáig tartanak.
Kalocsa, Kossuth Lajos utca
A Kiskőrös–Kalocsa vasúti szárnyvonal 1882-ben nyílt meg, a MÁV szabványainak megfelelő állomásépületet 1885-ben építették.
Hajós, Jókai utca
A 2010 óta újra eredeti szépségében pompázó, hajósi volt érseki kastély Bács-Kiskun megye legrégebbi, a Dél-alföldi Régió második legrégebbi kastélya, amely építészettörténeti, művészettörténeti és kultúrtörténeti adottságait tekintve is az egyik legjelentősebb épület az Alföldön.
Kalocsa, Kunszt József utca
Az alkotóházat Kovács László Kalocsán élő fazekas mester, a Népművészet Mestere alapította 2000-ben. A műhelyben a tradicionális fazekasmesterség valamennyi technológiája megtalálható, de folyamatosan folyik oktatás is.
Hajós, Borbíró utca
Hajós város Kalocsától 20 km-re fekszik.
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!