Foglalás
Bezár

Szabadidős programok Kalocsán és környékén

Kalocsán és környékén számos - akár egész napos - szabadidős programlehetőség közül válogathat. Ezek közül ajánlunk most figyelmébe néhányat.

Séta a barokk hangulatú Érsekkertben



Az Érseki Palotához tartozó kertet az 1790-es években Kollonich László érsek kezdte el kialakítani az épület terepszintjétől jóval alacsonyabban fekvő sáros, vizenyős, zsombékos területen.

A Borászati kiállítás és borkóstoló a Kalocsa Látogatóközpontban



A Tomori Pál Főiskola kihasználatlan épületrészében egy turisztikai infóponttal egybekötött látogatóközpont kapott helyet.

Séta a sétálóutcán



A Szent István út középső szakaszán került kialakításra a sétálóutca, ahol a jelentősebb kalocsai érsekek szobrai és a Kő Pál tervezte díszkút kapott helyet.

Játék és sport a Kubikus parkban



A 2012-ben létesült, többfunkciós szabadidőpark a legkisebbeket modern, a XXI. század elvárásainak megfelelő mászókákkal, hintákkal és más játékokkal várja, a felnőttek pedig kültéri fitneszeszközök igénybevételével sportolhatnak, vagy a sétányok mellett elhelyezett padokon pihenhetnek, amíg a gyermekek játszanak.

Fürdőzés a Meszesi Duna-parton



Kalocsa várostól öt kilométerre kanyarog Európa nagy „kék országútja” a Duna, amely nyáron békés strandjaival, éttermeivel, sörözőivel várja az idelátogatókat. A meszesi Duna-parton két nemzetközi hajóállomás mellett kedvtelési célú kikötő, illetve kompátkelőhely is található.
Bővebb információ: www.kalocsa.hu


Állatsimogatás Bakodpusztán



Az 51-es főúton Dunapatajt elhagyva a 108. kilométerkőnél magánút vezet a közeli Bakodpusztára, amely Dél-Magyarország egyik legszebb turista látványossága.


Kirándulás a Sárközben



A Dunamenti-síkság területén lévő tájegység, Dunapatajtól egészen a déli országhatárig terjed. A néprajzban is számon tartott Kalocsai Sárköz elnevezésben a kalocsai jelző részben arra utal, hogy egykor ez a terület zömében a kalocsai érsekség birtoka volt, illetve így különböztethető meg a Duna túlsó partján lévő, Tolna megyei Sárköztől.

Örjeg, természetvédelmi terület



Az Örjeg a lápos, mocsaras területek helyi elnevezése, öreg turjánt, turjánvidéket jelent. Területét fűz-nyár, más néven puhafás ligeterdőkkel tarkított kaszáló rétek borítják.


Fürdőzés és vízi túrák a Szelidi-tavon



A Dunapatajtól 5 km-re fekvő Szelidi-tavat 360 hektáros természetvédelmi terület övezi, amely növényi gazdagságával a Kiskunsági Nemzeti Park egyik gyöngyszeme.


Látogatás a Chili Trade Paprika Manufaktúra Kft.-ben



A Kalocsától pár km-re fekvő Bátya határában a Chili Trade Paprika Manufaktúra Kft. és a Paprikavilág Kft. telephelyén egy helyen található meg az írásos dokumentumok mellett régi eszközöket is elénk táró Paprikamúzeum, a mintabolt, ahol több mint 200 féle termék közül válogathatnak a vásárlók, a Falumúzeum, amelyben tisztaszobát, konyhát és lakószobát is kialakítottak, valamint egy korszerű fűszerpaprika-feldolgozó üzem, amelynek látogatói folyosója képekben meséli el és mutatja meg a különbséget a múlt és a jelen között.


A Ludasszállási Kápolna megtekintése



A Szakmárhoz tartozó Ludasszállásnak ma már csak a kápolnája áll, amelynek oldalában emléktábla hirdeti, hogy 1887-ben épült, és 2007-ben került felújításra. Az őszi vadászévad tömegeket vonzó megnyitójának rendszeres helyszíne.



Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!